Заканата, която бившият вече началник на отдел Физическа защита“ в АЕЦ

...
Заканата, която бившият вече началник на отдел Физическа защита“ в АЕЦ
Коментари Харесай

Заплахата Повече няма да бъдеш полицай започна да се случва

Заканата, която някогашният към този момент шеф на отдел „ Физическа отбрана “ в АЕЦ " Козлодуй " Пешко Караджов насочи към чиновник на Министерство на вътрешните работи, е почнала да се осъществя.

Полицаят, който си навлече гнева за това, че глобил другар на Караджов, тъй като карал в нетрезво положение, е с лишен допуск до класифицирана информация, каквато се изисква за всички чиновници в АЕЦ, научи OFFNews. Това събитие на процедура довело до отстраняването на служителя на реда, който апелира отнемането на позволява. 

На процедура изследване и допуск до класифицирана информация се дава от ДАНС. Това на процедура демонстрира, че самоувереността, с която Караджов декларира, че ще уволни чиновник на Министерство на вътрешните работи, евентуално е подплатена с подкрепи от най-високо ниво. 

След заканата на Караджов през февруари е оказан сериозен напън и върху други чиновници на Районното ръководство в Козлодуй и ръководството на територията на АЕЦ-а, научи OFFNews. Първи в листата бил Аспарух Максимов - шеф на Районното ръководство в Козлодуй, който отказал да покрие случая и предал кореспонденция до прокуратурата. Както стана ясно по нея е отказано да бъде формирано досъдебно произвеждане. 

След случая Максимов е бил изместен в ръководството в Бяла Слатина, а по-късно самичък е изявил предпочитание да се върне като редови чиновник в Козлодуй. 

Отделно от това против 16 други чиновници, които взели участие в подписка с поддръжка към началника им, е почнала инспекция за това, че се возили без билети в длъжностен рейс.

Срещу служителя, който пусна записа от от скандалния случай - Цветан Благоев, незабавно по-късно е почнало произвеждане за това, че тормозил собствен сътрудник и за това, че изразявал персонална позиция в обществените мрежи.

В същото време след случката в районното ръководство е формирана инспекция, в която записът от абсурда бил възложен. Този факт обаче бил потулен и той не бил оповестен на прокуратурата.

Междувременно за OFFNews представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че записът е изтънчен и материалите в Районната прокуратура по случая са изискани. " Вероятно ще се стигне до смяна в решението на районната прокуратура, тъй като въпреки всичко има и условия, които не са били известни до този миг, само че пък в този момент са обществено притежание ", изясни Арнаудова. 

Междувременно дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи е почнала своя инспекция по случая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР